Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Theater THT – meer dan theater alleen

Tuijt Hilde Tuijt (à la Bond James Bond)

Ik ben theatermaker met al haar zijtakken. Daarnaast ben ik ook (personal) trainer en gedragscoach. Mijn uitgangspunten: door op je bek te gaan, groei je. Volg je hart, want dat klopt. Niet perfect is ook oké. Ga het aan met fun, daag jezelf uit en durf te reflecteren. Je kan op meerdere gebieden bij mij terecht. Alles gericht op de sterkere versie van de persoon die je nu al bent. Dat is het startpunt. Je kan bij mij terecht op het gebied van mindsetverandering in bijv. eetgedrag en/of leefstijl, je zelfvertrouwen een boost geven, sterk(er) worden in kracht, performance en/of staan voor een groep. Alles is mogelijk. Ik voel een verlangen om iets te betekenen voor anderen, dus ik hoop dat ik iets voor jou mag betekenen.

"Fijn om dagelijks geattendeerd te worden. Ik heb er een paar dingen uitgehaald die voor mij werken. Dus dank!! Het heeft me vooral geholpen om de eetbuien een halt toe te roepen, daar ben ik heel blij mee. De rest komt nog wel."
THT-partychallenge
"Het spookte al langer door mijn hoofd, maar mede dankzij de leuke decemberchallenges, zou ik graag weer met je online willen gaan trainen. Ik haal daar zoveel meer uit, dan zelf af en toe eens een workout doen."
THT-decemberchallenge
"Het party-challenge E-boek ziet er super goed uit. Heel erg bedankt daarvoor. Wat ben je toch creatief, motiverend en enthousiasmerend!! Dat brengt verandering teweeg! Dat werkt."
De energie die jij als persoon en met het programma THT op MAAT bij mij losmaakt en creëert, gaat veeeeel verder en dieper dan ik had durven dromen
THT-coachee
Deze week zijn de lessen weer begonnen in de sportschool! Maar ik heb de hele vakantie heerlijk gesport bij Hilde door de THT-zomerchallenge. We hadden in juni de THT-hoelahoepchallenge gehad bij Skinnyminds en hierdoor was ik geïnspireerd in wat Hilde nog meer kon. WOW. Ik heb de afgelopen periode meer gesport dan dat ik in de afgelopen jaren heb gedaan tijdens de zomervakantie.
THT-Abonnementenkanaal
Hilde is heel fijn, energie gevend, sprankelend. en tegelijk goed analyseren wat er bij je in de weg zit, helder teruggeven en praktische tips met duidelijke afspraken
Skinnyminds coachee
Hilde is een enthousiaste coach. Ze deelt eigen ervaringen. Ze heeft interesse in de persoon. Ze focust op de mindset ipv de kilo's.
Skinnyminds coachee
Dankjewel! De liedjes onder de oefeningen werken echt. Het voelt moeiteloos en zelfs fijn🙌 gouden tip. Ga deze combinatie van uitdaging en talent ook toevoegen bij eten. Ik ga voor magische combinaties met thee, shakes en soepen om mijn lijf te geven wat het nodig heeft. Dank nogmaals voor het fijne gesprek weer
Skinnyminds coachee
Hahahaa ik ben gestopt omdat ik zo moest lachen. Holymoly. Wat een energie heb je!
THT-Abonnementenkanaal
Door jouw video's heb ik echt meer fun in het thuis sporten!
THT-Abonnementenkanaal
Zo, wat heb jij een tijd en energie in de THT-challenge gestopt zeg... Super gaaf! De energie spat van het scherm en ik merk dat ik vrolijk word zodra ik je filmpjes start. Daarnaast vind ik het heel knap hoe je zoveel verschillende oefeningen bedenkt.
THT-Abonnementenkanaal
Ik vind het zoooo fijn in deze corona lockdown winter tijd om ff per dag een vrolijk beweegmomentje te doen....
THT-Abonnementenkanaal
Planken is een blijvertje. Steppen misschien ook. Zo makkelijk tussen de bedrijven door!
THT-Abonnementenkanaal
Door Hilde’s manier van werken en de ontspannen, vrolijke sfeer die ze creëerde, konden we echt ons zelf zijn. We zijn heel blij met de prachtige foto’s. 
Fotoshoot
Captalent XXL was het leukste van de Middelbare voor mij, dankzij Hilde's eerlijkheid, betrokkenheid en persoonlijk contact.
Oud-leerling
Ik voelde me altijd gezien door Hilde en dat gaf mij zelfvertrouwen. 
Oud-leerling
Hilde's vrolijkheid en openheid die zij mee bracht in de les. Altijd persoonlijk geïnteresseerd in elke leerling.
Oud-leerling
Hilde neemt me serieus, dramt niet door, maar daagt mij ook heel subtiel uit tot meer. Ik heb lol in sporten.
Train Happy Topgewicht
Hilde's kracht zit in haar positiviteit, enthousiasme en vooral dat ze iedereen in z'n waarde laat.
Train Happy Topgewicht
Hilde is trouw en eerlijk en heeft een wonderlijk talent voor het positieve in het leven!
Oud-collega
Hilde geeft geweldige handvaten. zeer specifiek en individueel
Skinnyminds coachee
Hilde is super! Of zoals de kids zouden zeggen onze superhero. Zij kan de theorie en mijn realiteit goed verbinden en geeft ook duidelijk en op een prettige manier aan waar kansen liggen. Zij support mij echt.
Skinnyminds coachee
Hilde kan goed luisteren, is positief ingesteld en vrolijk maar ook op het juiste moment serieus.
Skinnyminds coachee
Haar medeleven, ze weet de juiste snaar te raken en is zeer begripvol.
Skinnyminds coachee
Hilde laat je kijken naar jezelf. Ze denkt met je mee. Echt heel fijn!
Skinnyminds coachee
Hilde is oprecht betrokken en respectvol confronterend op de juiste momenten. Out of the box denken.
Skinnyminds coachee
Tekst ondersteunen met afbeeldingen. Het visueel maken helpt me goed merk ik.
Skinnyminds coachee
Hilde is echt top!
-
THT coachee

DE ANDERE KANT VAN SOCIAL MEDIA

Als ik het moet geloven, dan wordt het rustig op Social Media… Blijkbaar zijn er meer mensen Social Media-moe. Of is het weer een zichtbaarheidsstunt van ondernemers? Ik stop in ieder geval voor onbepaalde tijd. Ik ga me zeker niet verstoppen, want ik vertrouw er op dat ik gevonden word via andere wegen. Ik wilde deze Social Media-stop rustig afbouwen, maar de positieve aspecten om er niet op te hoeven zitten, voelden zo fijn, dat ik met grote sprongen ben gestopt. In dit geval geen kleine stapjes, maar lekker rigoureus. De verlichting is groots. Ik schrijf in deze blog waarom ik afstand neem. Ik zal nog 1 post wijden aan deze blog en dan is het voorlopig helemaal klaar.

“Zichtbaarheid is belangrijk als je een eigen bedrijf hebt. Mensen moeten je zien en kunnen vinden. Ze moeten een gevoel bij je krijgen. Ze moeten het gevoel hebben dat ze je kennen door middel van je stories, filmpjes, posts, …” Schrik! “Ik heb een eigen bedrijf… dus ik moet zichtbaar zijn!” Het woordje “moet” zette me eigenlijk meteen in wankel evenwicht.

“Wat wil ik? Wat is het me waard?” Deze vragen stel en geef ik vaak aan mijn coachees mee. Deze 2 – op het oog – simpele vragen, kunnen veel verandering teweeg brengen in de mindset. In dat brein dat ons van alles wijs maakt. Dat brein dat soms een spelletje met ons speelt. Dat brein dat het beste met ons voor heeft – al zien we dat niet altijd (meteen). Mijn brein – ook wel mijn Tu(ij)thola genoemd – pusht me tot de limits. Ik doe dingen waarvan ik niet wist dat ik het in me had. Dat is gaaf!

Social Media: “O ja dat moet ook nog”… Met frisse tegenzin plant ik weer een zaadje door middel van een bericht. Het schrijven vind ik leuk. Posts schrijven om mensen aan te moedigen om in beweging te komen. Notficaties ontvangen. De reacties van anderen onder mijn bericht lezen. Kijken of er weer hartjes zijn. Statistieken bekijken, die me verder weinig zeggen. Door scrollen naar andere posts van anderen op Social Media. Storen aan de vele advertenties tussendoor. Toch weer even op klikken, want het maakt toch nieuwsgierig… En zo zat ik vaak weer veel meer tijd op Social Media dan ik in eerste instantie wilde. De hele dag door checkte ik toch even hoeveel likes en reacties ik kreeg. Dat wilde mijn Tu(ijt)hola en dan handelde ik daar naar.

Ik handelde daar naar, omdat ik mezelf vergat de vraag te stellen: wat wil ik echt? Wat is het me waard? Wil ik echt nu mijn tijd besteden aan Social Media of wil ik iets anders met deze tijd doen? Ik koos niet. Ik deed het vanuit een automatisme.

Ik “moet” mensen spammen met mijn THT-mogelijkheden, want  als ik dit niet doe, krijg ik geen klanten, toch?? Dus voor mijn THT-januari-challenge was ik weer volop mensen aan het “spammen”. Tegelijkertijd was mijn gevoel: “dit wil ik helemaal niet”. Ben ik te naïef als ik wil geloven dat mensen me wel vinden? Is af en toe een mailtje niet voldoende om mensen op de hoogte te houden van alle mooie dingen die ik maak en doe met Theater THT? “Mensen moeten minstens 7x iets gezien hebben voor ze beslissen om tot actie over te gaan”. Is mond-tot-mond-reclame uit de tijd? Ik wil geloven van niet. Er komen mensen bij mij via via. Een groter compliment kan je niet krijgen.

Goed, ik was dus aan het “spammen”. Gelukkig kreeg ik een paar leuke reacties inclusief aanmeldingen. Maar… Ik kreeg vooral géén reacties. Niets. Helemaal niets. Meer dan 80% bleef stil.

Dit en de andere kant van Social Media gaven de doorslag. Ik wist het zeker: “ik wil afstand nemen van Social Media”. Ik kon mij tijden verliezen in berichten van anderen en dan vooral in de negatieve reacties daarop. Op de een of andere gekke manier kon ik dan niet meteen stoppen met lezen. Die negativiteit ging dan in mijn lijf zitten. Krampachtig had ik het met de schrijver te doen. Natuurlijk was ik het ook niet altijd eens met de dingen die ik las, maar het kwam niet in mij op om daar dan op te reageren. Vanuit respect, denk ik. Hoop ik. We zijn allemaal mensen.

Tot vorige week was ik zo’n lezer, geen “slachtoffer”. Helaas ondervond ik aan den lijve wat de andere kant van Social Media met je kan doen... Mijn filmpje van een "hysterische" THea Thee vanuit energie, fun en kleur werd totaal uit haar context getrokken. Dit betreffende filmpje van mij werd geplaatst op een instragram-account waar de anonieme eigenaar enkel een ‘of-vraag’ stelde. Ik werd getipt. Mijn eerste gedachte was nog: “grappig”. 14.1K keer gezien - later 44.5K. Best veel, haha... Nog steeds vanuit geinig. Totdat ik even verder ging kijken en zag dat er ook 72 reacties waren gegeven. 72… tot dan toe (de uiteindelijke score weet ik niet en wil ik ook niet weten). Die reacties die hakten er behoorlijk in. Ik wilde het bij die mensen laten, maar het raakte me persoonlijk. Hoe konden die mensen zo naar over mij schrijven, terwijl ze niet eens wisten waar het om ging?

THea Thee is ontstaan vanuit de corona-epidemie. Ik wilde wat kleur, energie en vrolijkheid in de huiskamers brengen. Dit was toen een goed idee en dit doe ik nog steeds met veel plezier. Al denk ik weleens dat het tijd is voor meer Hilde. Maar hé, dit ben ik ook. Dit is het theatermens in mij.

Het betreffende filmpje zegt helemaal niets over mijn coaching-skills. Daar werd wel flink over geschreven in de reacties. Ik had meteen het gevoel me te moeten verdedigen. Gelukkig deed ik dat niet, maar ik voelde het wel. Ik ben redelijk onherkenbaar op het filmpje vanwege mijn roze pruik. Mijn vlecht hing achter me en zo lang niemand mij tagde in het bericht was het oké. Ik probeerde het los te laten. Vooral die negatieve reacties. Ik wilde niet meer naar dat account klikken om te kijken of er nieuwe reacties waren. Er waren inmiddels weer “nieuwe slachtoffers”, zag ik 2 dagen later toen ik eindelijk tegen mezelf zei: “Hilde, nu kijk je niet meer!”

De anonieme schrijver in de Linda: “Ik post video’s van coaches die allemaal net iets minder uniek blijken dan ze waarschijnlijk zelf denken. Er zat helemaal geen plan achter… Ik post niks van besloten accounts, alleen filmpjes van mensen die een open Insta hebben. Pesten of kwetsen wil ik niet, maar blijkbaar fascineert en irriteert het ruim 25.000 mensen (volgers) en ik vind het zelf ook om te gieren. De meeste coaches kunnen er om lachen. Als iemand echt gekwetst is, dan haal ik de video er gewoon vanaf.” Tja… wanneer ben je echt gekwetst? Ik had meermaals de reactie in mijn hoofd klaar om te versturen, maar ik deed het niet. Ik doe mijn ding, omdat ik hier achter sta. Meer energie wilde ik er simpelweg niet meer aan verspillen.

Deze persoon is gigantisch populair ten koste van anderen. In wezen doet hij zelf niets, maar hij biedt mensen de ruimte om even lekker los te kunnen gaan op de filmpjes die ze zien. Mijn eerste gedachte: “Zielig.” Mijn tweede gedachte: “We laten mensen allebei op een bepaalde manier los gaan.” Ik laat mensen los gaan in lijf en energie met THea Thee. Bij hem kunnen mensen even lekker spuien.

Voor nu: Power on! Ik laat me niet gek maken. In wezen doen wij precies hetzelfde – met een voor mij – wezenlijk verschil. Zijn volgers hebben zijn manier nodig om te klagen en te "destroyen". Ik hoop dat ik op mijn manier positiviteit breng zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van anderen.

In zekere zin ben ik deze man, die mijn “hysterische” filmpje postte, dankbaar. Dit maakt mijn stap om te stoppen met Social Media makkelijker.

Wil jij, als lezer van deze blog, toch graag op de hoogte blijven van mij en Theater THT? Stuur me even een berichtje, dan stuur ik af en toe een leuke mail of WhatsApp-je. Gewoon, omdat ik daar zin in heb en daar blij van word. Niet om te “spammen”. Niet, omdat ik zichtbaar moet zijn. Jullie vinden me wel als ik iets voor je mag betekenen. Daar vertrouw ik op.

Liefs Hilde

Foto-tekst: Mooi dit natuurlijke spotlicht van de zon. Ik doe lekker mijn ding. De zon laat mij stralen. Een ander ziet dit misschien (nog) niet, maar dat komt wel. Ik verstop me niet, maar als je me wilt vinden, mag je op andere plekken gaan zoeken dan Social Media.

Nieuwsbrief

contact

  • Westerwoldestraat 29, 9405GA, Assen
  • + 31 6 44 25 27 99
  • KvK: 69416567
  • BTW: NL002155119B25
  • IBAN: NL26RABO0146843231