Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

De ZIN van GEEN ZIN.

Kerstgala 2016 – ik had geen zin!
Het jaar 2016 scheidde ik op 13 oktober, de dag na onze trouwdag 7 jaar later. Sinds de herfstvakantie woonde ik weer in Assen met m’n boys. De jongens hadden hun kerstdiner op school en bleven slapen bij opa en oma, zodat ik naar het kerstgala op school kon. Ik werkte toen nog als theaterdocent op Van der Capellen sg. in Zwolle. Ik hing op de bank. Ik had geen zin. Geen zin om van de bank af te komen.

OOK AL BEN IK WIT “I LOOK HOT IN IT”

En daarom nu ook een full body bikinifoto bij deze blog. Wat een ander er ook van vind. Ik ben trots op dit “witte wijf”! Witte wieven van Drenthe: Alleen als de omstandigheden optimaal zijn, komen ze tevoorschijn. Ik shine nu en ik wil dit gevoel vasthouden. Het hele jaar door, zodat ik in het bikiniseizoen nog steeds kan shinen in bikini en niet alleen, omdat mijn benen licht lijken te geven. 

IK GING HET WEER AAN!

Afgelopen zondag (06-11) liep ik de marathon van Terschelling: de Berenloop. Had ik niet een paar weken geleden de marathon van Amsterdam gelopen? Ja, dat klopt. Die liep ik voor mijn vriend. Deze zou ik voor mezelf gaan lopen. Ik had immers weer opties. Optie 1: ik kon niet starten. Deze optie verviel, want ik had er enorm veel zin in. Optie 2: ik zou kunnen uitstappen. Optie 3: ik zou het hardlopen kunnen afwisselen met wandelen. Er stond niets op het spel. Om een PR-tijd was het me niet te doen. Ik hoefde niemand iets te bewijzen (inclusief mijzelf niet). Ik wilde zoals altijd gewoon lekker hardlopen.

NEEM DE TIJD

Ik word zo blij als ik iemand aan de andere kant van het scherm/tafel zie groeien (figuurlijk). Wat kan het dieetverleden toch veel aanrichten, vaak in de negatieve zin. Ik wil mensen uit die dieetmodus laten stappen. Juist door verder te kijken dan alleen de cijfertjes op de weegschaal. Alles komt aan bod. Lifetime changing! Hoe meer de keuzes in mindset en gedrag toegepast worden op het hele zijn, des te meer kans van slagen heeft het. Trek het aan als een warme jas van top tot teen. Dit gaat verder dan alleen afvallen of eetgedrag. Als je dit omarmt, betekent dat het afvallen mee zal gaan op de lange termijn. Kleine stapjes grote successen… Uiteindelijk. Neem de tijd. Laat afvallen een gevolg zijn van de keuzes die je maakt.

EEN KRANKZINNIG PLAN & I MADE IT!

“We zijn in Amsterdam. Weekendje er tussen uit, want eigenlijk zou mijn vriend morgen de marathon van Amsterdam gaan lopen. Hij kan van alles weer, behalve hardlopen. Dus heb ik bedacht dat ik in zijn plaats ga lopen. Ik wil dit voor hem doen. Ik wil dit voor mezelf doen. Ik wil ervaren wat hij zo mooi vindt aan deze marathon. Een krankzinnig plan wellicht. Dat staat voor deze afgelopen bizarre tijd. Ik geef mezelf morgen nog de ruimte om toch niet te gaan. Ik geef mezelf de ruimte om uit te stappen. Ik geef mezelf de ruimte om stukken te wandelen. Ik geef mezelf alle ruimte om te kiezen wat ik wil. Krankzinnige plannen hoeven niet direct van tafel geschoven te worden. Ik ga het aan. De vorm hoe ik het aan ga is alleen nog niet duidelijk en kan aangepast en bijgesteld worden. Ik hoef me niet te bewijzen, enkel te lopen. Dat is waar ik van hou. Ja, het wordt confronterend voor mijn vriend om hier te zijn als publiek. Ook hij gaat dit aan. Samen sterk 💚”

ALS IK JOUW LICHAAM HAD

Ik begon deze blog met zinnen van anderen die ze rechtstreeks tegen mij zeiden. Ik hoef me nergens voor te schamen, vanuit het referentiekader van de ander. En toch schaam ik mij. Ik schaam mij niet voor de schaamte die zij invullen. Het is niet dezelfde schaamte. Ik ben trots op mijn buik, mijn slanke lijf en mijn schouders. Ik zie dat eten en bewegen op mijn manier me goed doet. Ik schaam mij wel voor mijn witte lichaam. Het gevoel dat anderen een zonnebril op moeten zetten, vanwege de zonreflectie op mijn witte benen.

Nieuwsbrief

contact

  • Westerwoldestraat 29, 9405GA, Assen
  • + 31 6 44 25 27 99
  • KvK: 69416567
  • BTW: NL002155119B25
  • IBAN: NL26RABO0146843231