Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

‘POWERVROUWEN’ door deze “POWERVROUW”

Hoe vaak durf jij van jezelf te zeggen dat je een “powervrouw” bent? Bij deze noem ik mijzelf dus een “powervrouw”, met al mijn gebreken en beperkingen. Niemand is perfect, maar ik kom wel in de buurt met een dikke knipoog.

Al jaren loop ik met het idee van deze voorstelling in mijn hoofd. Ik wil veel vrouwen op het podium met Adidasbroeken en pumps als beginbeeld. Barbielijven, maskers van elkaars hoofden en donutmagneten. Dit zijn enkele beelden in mijn hoofd die wellicht de voorstelling niet eens gaan halen. Dat is het mooie van theatermaken. Het is er dé tijd voor.

Verschillende vrouwen die één ding gelijk hebben en dat is om “hun verhaal” te vertellen. Eigen verhalen gaan onderdeel worden van het script voor deze voorstelling. De vrouwen kunnen zich daardoor gemakkelijk identificeren met de personages. Onderwerpen als moederschap, liefde en scheiding, (on)tevredenheid lichaam, verlangens, angsten, zelfrespect en mannen gaan we niet uit de weg. Gave groepsdansen op muziek van, in mijn ogen, sterke vrouwen. Verstilling, tekst en bewegingen gaan het publiek raken met een lach en een traan. Althans dat is de bedoeling, want daar staat Theater THT – Toont HART Theater – voor. De voorstelling  ‘POWERVROUWEN’ wordt een avondje uit voor vrouwen en ik daag ook zeker de mannen uit om te komen kijken naar dit inkijkje in het vrouw-zijn.

Ik ga er de tijd voor nemen, omdat ik het repetitieproces ook waardevol wil maken. Dus circa één keer in de maand repeteren om de drukbezette agenda’s van vrouwen te sparen, maar om wel een gaatje voor zichzelf vrij te spelen. Ik daag vrouwen uit om deze fysieke en intense uitdaging aan te gaan. Kies voor jezelf! Jij bent het waard om gezien te worden. Jij bent de “powervrouw” die ik zoek.

Dus meld je snel aan!

Fotoshoot 'We Can Do It': Ri Veens

 

Nieuwsbrief

contact

  • Westerwoldestraat 29, 9405GA, Assen
  • + 31 6 44 25 27 99
  • KvK: 69416567
  • BTW: NL002155119B25
  • IBAN: NL26RABO0146843231