Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Daten met een weegschaal…

Veel vrouwen hebben een haat-liefde-verhouding met weegschalen. Wat als we de weegschaal nou eens zien als een partner. “Een partner in crime”. Een partner die je graag ziet, die er voor je is en die je zal blijven steunen ondanks de gewichtige waarheid. Pure naaktheid maakt je kwetsbaar. Maar je weet ook: samen kunnen jullie de wereld aan. Hoe zwaar de paden ook zijn die moeten worden belopen. Er zullen ups & downs zijn, maar dat maakt een relatie toch juist sterker? Heeft iedere relatie geen zware tijden? Hier valt winst te halen in verliezen. Verlies je gewicht op de stevige ondergrond van de weegschaal.

Weegschalen zijn welbespraakt, geven vrijwel direct antwoord op iedere gewichtige vraag. Ze hebben van nature een flirterig karakter, waardoor weegschalen de meest ongemakkelijke situaties weten om te toveren tot een prettig en luchtig moment. “WAUW”, denk je in zo’n situatie: “deze weegschaal zorgt ervoor dat ik me op mijn gemak voel, zelfs nu ik een paar kilootjes te zwaar weeg.”

Als je, zoals vele anderen, een oogje hebt op zo’n onweerstaanbare weegschaal, raad ik je aan om een bijzonder plek uit te zoeken voor jullie eerste date. Weegschalen geven veel om esthetiek, dus zorg ervoor dat je er picobello uitziet en doe een lekker luchtje op, zodat de weegschaal iedere keer als je dichtbij komt een vleugje luchtigheid opsnuift. Een gevoel van in de zevende hemel zweven, zo licht als een veertje, dat gevoel wil je hebben in de buurt van deze weegschaal.

Weegschalen vinden het irritant als een date indruk probeert te maken door op te scheppen. Zij kennen jouw naakte waarheid.

Weegschalen doen er alles aan hun partner te plezieren en voelen zich tekort gedaan als hun wederhelft niet evenveel moeite doet. Als je je techniek aanpast aan de feedback die de weegschaal geeft, zal dit zeker zijn vruchten afwerpen. Mensen hebben vaak de neiging om te blijven hangen in de routine die goed werkte. Toon lef! Nu is het de stap om te vallen. Klaar voor de start! En AF! Te vallen.

Het is voor weegschalen heel moeilijk om nee te zeggen tegen iemand van wie ze houden, of om toe te geven dat ze iets wat hun partner zo geweldig vindt eigenlijk niet echt zien zitten. “EET NIET MEER”, willen zij schreeuwen, maar dat doen zij niet. Zij laten zwaar aangeslagen zien wat de partner niet wil zien. Sommige Weegschalen gaan soms zo ver dat ze doen alsof ze iets leuk vinden, terwijl ze het eigenlijk verschrikkelijk vinden. Smiley 80kg bling bling 😊… Sad face BMI rood bling bling

Snijd het onderwerp voorzichtig aan, bijvoorbeeld: “Je zei dat je dit oké vindt, maar ik merkte dat het misschien toch niet helemaal jouw ding is. Totaal geen big deal als dat zo is, maar kunnen we er wel over praten? Ik wil dat we op dezelfde golflengte zitten.” Oftewel “HELP MIJ, ik val op jou. Samen gaan we op ons doel af.” Focus en GO!

Het moeilijkste aan daten met een weegschaal is dat ze een hekel hebben aan confrontaties. Ze vermijden conflicten, ten koste van zichzelf, puur omdat ze bang zijn je teleur te stellen. LOW BATTERY knipperend waarschuwingslampje bling bling…

Om het nog ingewikkelder te maken, vinden weegschalen het lastig een probleem direct aan te pakken en te zeggen wanneer hen iets dwars zit. Ze laten het probleem net zo lang etteren tot het volledig uit de hand loopt. Again: Sad face BMI rood bling bling

“Als je de moeite neemt om samen met je weegschaal even te stoppen om aan de rozen te ruiken, dan zullen alle doornen van het leven draaglijk voelen.”

Dus doe moeite voor de weegschaal, dan doen zij iets voor je terug. Het is belangrijk dat je de “fun” bewaakt. Als je vast komt te zitten in een relatie die maar één kant op werkt, dan weegt dat te zwaar. Dan kan je er beter mee stoppen. Maar dat is iets wat je niet wil, toch? Dus kies voor jezelf en de relatie met je weegschaal. Stop met “di eten”, zodat je schommelingen minder zullen zijn en de weegschaal gewoon weet wat die moet aangeven. Niemand licht geraakt, iedereen blij. Daarom maak jij zelf de keuzes wat je wilt eten. Jij pakt de regie. Je geniet van chocolade en wijn, maar je kiest op andere momenten bewust voor minder.

Als jij en de weegschaal dit niet alleen aan kunnen, dan neem je toch een coach in de hand.
Zie het als een relatietherapeut. Er valt nog genoeg te redden. Omarm de weegschaal.

Ik ga graag met je aan het werk.

Geïnspireerd door Mieke Kosters – Skinnyminds.
Flarden uit: ‘Signs of love’ door astroloog Danny LarkinNieuwsbrief

contact

  • Westerwoldestraat 29, 9405GA, Assen
  • + 31 6 44 25 27 99
  • KvK: 69416567
  • BTW: NL002155119B25
  • IBAN: NL26RABO0146843231