Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

HET HOORT ER GEWOON BIJ!

Ik ben lam geslagen… Dit is de tijd dat ik mezelf zichtbaar moet maken. Nu is de tijd om mensen te laten zien dat ze hun goeie voornemens met mij aan kunnen gaan. Het laatste jaar dat ze “op dieet” op hun voornemens-lijstje zetten. En toch krijg ik niets op papier. Ik wil mezelf niet moeten verkopen. Het lukt me niet. Ik ben meteen onzeker. Ik wil me als dat grijze muisje van vroeger verstoppen. Onzichtbaar maken voor iedereen. Ik voel de druk die ik mezelf op leg.

Ik mis Social Media niet. Ik mis de verhalen van vrienden uit verschillende cirkels, oud-leerlingen en –collega’s wel. De tijd dat ik niet met Social Media bezig ben, voelt als vrijheid. Ik vind het heerlijk die Social Media-onzichtbaarheid. Nu Skinnyminds is gestopt met het aanbieden van coachplannen waar ik meerdere groepen voor heb mogen coachen, moet ik het zelf doen. De trajecten heb ik. Nu de mensen nog... Ik moet zelf aan mensen komen die door mij gecoacht willen worden. Linked-In is mijn strategie om weer zichtbaarder te worden. Ik ben “een topcoach”. Dat hoor ik vaak. Dat voel ik ook. Ik zet mensen aan. Alleen mezelf aanzetten tot “sales”… Lastig. Ik heb genoeg “content”. Dat is het niet.

Hilde, dans met de beren op de weg. Oké… Stel dat alles kon… Dan zou ik willen dat mensen die door mij gecoacht zijn of nog worden anderen enthousiast maken om met mij een afval- en/of beweegavontuur aan te gaan. Old skool: mond tot mond reclame. Als ik mensen een mail stuur of een bericht met (nieuwe) dingen die ik aanbied, dan voelt dat voor mij als spammen. Ik wil mensen niet spammen. Ik wil mensen inspireren. Ik wil mensen aanzetten om stappen te maken. Stappen naar de (nog) sterkere versie van zichzelf. Dat wil ik. Gewoon alleen maar richten op dat waar ik zo goed in ben. Niet die dingen er om heen. Wel het THT-tje en de website. Daar ben ik trots op. Dat deze 2 wegen voldoende zijn om mensen aan te sporen om met mij aan de bak te gaan. Dat zou mijn manier van ondernemen zijn als alles kon…

Het voelt een beetje als het onderwijs. Lesgeven vond ik fantastisch. Als mentor er voor anderen zijn helemaal top. Vergaderingen, studiedagen en informatieavonden kostten daarentegen veel energie. Energie die ik zo veel liever in zette op andere vlakken. En toch zat ik steeds weer bij die energievretende activiteiten “want ze hoorden er gewoon bij”.

Het hoort er gewoon bij als je een eigen bedrijf hebt. Als je geen klanten hebt, heb je geen bedrijf. Mensen staan niet meteen op “ja”. Ik moet ze warm maken door steeds op te poppen in hun gedachten door mijn zichtbaarheid via berichten en mailtjes. Aaarrgh… Hoe dan? Hoe kan ik mensen aansporen om met mij te laten kennismaken of (weer) iets op te pakken met mij? Hoe? Tips zijn meer dan welkom. Ik heb geen geld om het uit te besteden. Daar ben ik te klein voor. Hou ik mezelf (onbewust) (te) klein?

Het is bijna 1 januari. Het moment dat mensen massaal aan hun voornemens gaan starten. Halverwege januari geeft meer dan de helft het volgens de statistieken weer op. Om het volgend jaar weer opnieuw te proberen. Stop met dat proberen en doe het samen met een coach. Samen met mij! Voor je autorijbewijs zet je ook de hulp in van een rijschool. “Ja! Zet dat in voor promo”, hoor ik in mijn hoofd. Heb ik gedaan op mijn website… Maar… Dan moeten de mensen wel mijn website vinden.

Ga jij dit THT-avontuur aan?
Het is een knappe investering in jezelf, maar je gaat er ook heel wat mee “winnen”. Je hoeft het niet alleen te doen. Bij je autorijlessen, heb je ook een rij-instructeur naast je zitten. Geef jezelf nu ook een coach die je met de juiste opdrachten en oefeningen bewust maakt waardoor jij “gewoon” kan blijven genieten van de lekkere dingen en je toch je “bonusgewicht” kwijtraakt. Gun jezelf een coach die je een workout aanbiedt waardoor het trainen van je lijf in je systeem komt te zitten en je de discipline vindt om dit vol te houden. Opdrachten, oefeningen en challenges om eyeopeners te geven in wie jij bent, wat jouw eetgedrag is en hoe dit te veranderen naar een gezonde relatie met eten die goed voelt en ontspannen is. We “deleten” het dieetdenken. (Uit: Toffe Honger Training)

Ik heb mezelf verschillende online cursussen en Webinars aangeboden om meer zichtbaar te worden. Handige tips en trucs. Even zet ik het in. Ben ik enthousiast. Daarna stopt het. Het bekende jojo-effect. Dan komen er scheurtjes, irritaties van het pushen aan de andere kant van het scherm. De cursussen en Webinars boden stuk voor stuk aan het einde aan om in zee te gaan met coaches of mooie trajecten. De een nog spectaculairder dan de ander. Wat je er allemaal “gratis” bij zou krijgen: “ongekend”. Daar zit dus mijn allergie-zone… En dat is precies de zone die ik niet wil betreden. Ik ben bang om mensen het gevoel te geven van “lokken”, te “pushen”. Ik ben bang dat als ik mensen heb “overgehaald” ze dan vervolgens teleur te stellen. Terwijl… Ik stel ze niet teleur! Als ze zich al teleurgesteld voelen dan zit dat vaak bij hen zelf. Ze kunnen het wel projecteren op mij. Dat is oké. Dat hoef ik niet persoonlijk aan te trekken. Dit stuk pak ik met mijn nieuwe traject volledig aan waarbij ik vanuit mijn docentschap en theaterachtergrond veel kan inzetten. Er is geen duiken en ruimte voor excuses om er niet vol voor te gaan. Ik zit in de positieve zin op de lip zonder harder te werken dan de coachee. Een tip van een collega-coach die ik 100% omarm.

Ik wil zo graag iets betekenen voor anderen. Alleen wil ik me graag vooral richten op dat waar ik goed in ben: het unieke coachen en het in beweging zetten letterlijk en figuurlijk. Dat wil ik.

Dus ik dans met mijn beren en heb het lef om jullie de volgende liefdevolle vraag te stellen. Lieve lezer van deze blog, zou je mijn naam willen doorgeven aan mensen die wel een beetje Hilde-energie kunnen gebruiken? Zou je mijn naam willen noemen als je iemand spreekt die voor de zoveelste keer op dieet wil gaan? Zou je mijn naam willen vermelden als je mensen bijna een sportschoolabonnement ziet afsluiten? Zou je simpelweg via mond tot mond reclame mij zichtbaar willen maken?

Ze mogen altijd een vrijblijvend (online) gesprek aanvragen. Je kan de THT-januarichallenge tippen waarbij een koppeling gemaakt mag worden aan de ‘dry january’-challenge (inclusief wekelijkse coachgesprekken van 20min.). Ze kunnen zich aanmelden voor het gratis groepsgesprek op 4 januari om te horen wat mijn nieuwe THT-traject inhoudt. Mooie laagdrempelige kennismaking(en) met mij als coach en/of trainer.

Dank je wel.

Liefs, Hilde

 

Je mag dit aan een ander doorgeven of natuurlijk voor jezelf:
Vrijblijvend groepsgesprek op 4 januari om 20u: https://theater-tht.nl/tht-aanbod/tht-trajecten
 THT-januarichallenge: https://theater-tht.nl/tht-aanbod/tht-challenges/300-tht-seizoenschallenges
Of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of een Whatsappbericht naar 0644252799

Nieuwsbrief

contact

  • Westerwoldestraat 29, 9405GA, Assen
  • + 31 6 44 25 27 99
  • KvK: 69416567
  • BTW: NL002155119B25
  • IBAN: NL26RABO0146843231