Schakel javascript in om dit formulier in te dienen

Inspireer me nu

Inspireer me nu

Tosti “Vyssotski”

Ik heb jaren geleden in Amersfoort gewoond. Op zaterdag of zondag gingen we dan weleens lunchen bij Grand Café Vyssotski met overheerlijke tosti’s. Ik ben er in geen jaren meer geweest. Toch maak ik nog wel af en toe een tosti geïnspireerd op hun tosti’s.

  • 2 Waldkornboterhammen
  • Brie
  • Walnoten of cashewnoten
  • Honing
In het tosti-apparaat en daarna genieten maar!
Inspireer me nu

Inspireer me nu

Omelet met Chinese kool en kokos

Als student had ik vaak dat de maand langer duurde dan er geld op de rekening stond. En dan deed ik nog niet eens heel gek… Ik daagde mezelf geregeld uit om goedkoop te eten en toch iets voedzaams binnen te krijgen. Dit InspireerMeNu is ook nog eens super simpel om te maken. Ja, dit is er eentje die ik toen bedacht en heb meegenomen naar nu. 

  • 2 eieren (of 3) voor de omelet
  • Chinese kool (wokken in scheutje olie tot is geslonken)
  • Geraspte kokos (er door heen gooien)
  • Peper en zout (op smaak maken)
Omelet op bord, kokoskool op de helft en dichtklappen van de omelet. Ziet er goed uit, toch?
Inspireer me nu

Inspireer me nu

Pitabroodjes met Italiaanse roerbakgroenten en ei

Jammie jammie. Ik kan zo blij worden van de eenvoud van een gerecht dat zo lekker smaakt. En ik heb meteen geleerd hoe ik het beste “Scrambled Eggs” kan maken. Ook heerlijk om eens tussen de middag bij de lunch te eten op een boterham of Vitalu cracker.

  • 4 (volkoren) pitabroodjes
  • zak Italiaanse roerbakgroentemix
  • evt. aangevuld met 1 of 2 puntpaprika’s
  • geraspte belegen kaas
  • 5 eieren
  • peper en zout (evt. Italiaanse kruiden)
Roer de eieren los in een kommetje. Verwarm een scheut olie in wokpan. Drop de geklutste eieren in de wokpan en blijf constant roeren. Als je kleine stukje ei hebt (Scrambled Eggs), voeg dan de groente toe. Roer vervolgens de geraspte kaas er door. Ondertussen zitten de pita’s al in de oven. Vul de pita’s en eet smakelijk!
Inspireer me nu

Inspireer me nu

“Witte taartjes”-soep

Niels werkt in de buurtmoestuin voor zijn maatschappelijke stage. Laatst kwam hij thuis met – zoals hij ze noemt – “witte taartjes”.  Fantastisch, vernieuwend en makkelijk te onthouden. De echte naam? Patisson.

  • Witte taartjes (oftewel Patisson)
  • 1 liter water (of minder/meer afhankelijk van hoeveelheid witte taartjes)
  • ½ liter melk
  • Bouillonblokjes
  • Verse basilicum

Eventueel serveren met stokbrood o.i.d.

Inspireer me nu

Inspireer me nu

“Italiaanse Vlag” Bloemkoolpuree Makkelijk recept! Daar hou ik van. Goed vullend en rijk aan goede voedingsstoffen (vezels, foliumzuur, vitamine K en C). Bloemkool is één van de meest gegeten groentesoorten in Nederland.

  • Bloemkool klein snijden
  • Koken, afgieten, wat water bewaren
  • Feta door de bloemkool verkruimelen. Pureren met wat kookwater
  • Puntpaprika fijn snijden
  • Doperwten (diepvries) koken zoals aangegeven op zak
  • Beide kleuren toevoegen aan puree
  • Kruiden met zout en peper
Wat zit er in: 
  • Bloemkool
  • Puntpaprika
  • Doperwten (diepvries)
  • Feta
  • Zout
  • Peper

 


Inspireer me nu

Inspireer me nu

Caprese-salade De eerste keer dat ik deze salade maakte, maakte ik hem voor 2 personen. Ik was vergeten dat mijn vriend uit eten zou gaan. Dus wat doe ik? Ik at hem helemaal op inclusief de 2 spinazierondo’s. Zo lekker! Én zo veel!

Caprese salade

  • Mini-mozzarella’s
  • Verse basilicum
  • Romatomaten
  • Balsamico cremissimo
  • Los er bij: Spinazierondo’s

Inspireer me nu

Inspireer me nu

Wist je dat je broccoli ook rauw kunt eten? De vitaminen blijven hierdoor nog beter behouden. Deze salade is snel klaar en smaakt de tweede dag misschien nog wel lekkerder.  

  • 2 stronken broccoli (rauw!) – snij zo fijn mogelijk
  • 1 appel – in kleine stukjes
  • Creme fraiche (200gr) meng met honing als de dressing
  • Rozijnen
  • Pompoenpitten o.i.d.
  • Blokjes belegen kaas
  • Selderij – in kleine stukjes
= verrukkelijk!

Nieuwsbrief

contact

  • Westerwoldestraat 29, 9405GA, Assen
  • + 31 6 44 25 27 99
  • KvK: 69416567
  • BTW: NL002155119B25
  • IBAN: NL26RABO0146843231