Heerlijk zomerse salade. Lekker bij een stukje kip, vegaschijf of krieltjes.
- Witlof – in kleine stukjes snijden
- Ananas uit blik in stukjes
- Eieren gekookt – mogen er warm door – wordt het lekker smeuïg van
- Walnoten – in stukjes breken
- Yoghurt-sladressing en een beetje ananassap
Super eenvoudig te maken, vrolijk gekleurd en lekker! Ik gebruik gekleurde fusilli, omdat het mooi kleurt bij de rest. Elke pasta is geschikt.
- Beetje (kokos)olie in wokpan
- Paprikamix (van 3 paprika’s) - kleine stukjes snijden
- 1 of 2 puntpaprika’s – kleine stukjes snijden
- Klein blikje mais – goed uit laten lekken
- Kleine verpakking Boursin – er door heen roeren
- Fusilli tricolore – ondertussen koken
In de winter is het voor veel mensen lastig om fruit te eten. Daarom de fruitkwak. Kan met al het fruit wat je hebt liggen. Schil en snijd in kleine stukje en voeg er tot slot 1 lepel kwark/yoghurt aan toe. Meer hoeft niet. Het gaat er om dat het alles met elkaar verbind. Voorbeeld van foto:
- Banaan
- Peer
- Appel
- Druiven
- Blauwe bessen
- Griekse vanille yoghurt
Makkelijk en heerlijk snel op tafel, omdat je daar soms gewoon zin in hebt.
- Griekse rijst koken
- Gesneden kipblokjes (+ kipkruiden in wok)
- Ananasstukjes (erbij als de kip gaar is)
- Beetje ananassap
- 3 Bananen (in stukjes gesneden)
- Kerriepoeder (tot slot toevoegen)
Ik heb jaren geleden in Amersfoort gewoond. Op zaterdag of zondag gingen we dan weleens lunchen bij Grand Café Vyssotski met overheerlijke tosti’s. Ik ben er in geen jaren meer geweest. Toch maak ik nog wel af en toe een tosti geïnspireerd op hun tosti’s.
- 2 Waldkornboterhammen
- Brie
- Walnoten of cashewnoten
- Honing
Als student had ik vaak dat de maand langer duurde dan er geld op de rekening stond. En dan deed ik nog niet eens heel gek… Ik daagde mezelf geregeld uit om goedkoop te eten en toch iets voedzaams binnen te krijgen. Dit InspireerMeNu is ook nog eens super simpel om te maken. Ja, dit is er eentje die ik toen bedacht en heb meegenomen naar nu.
- 2 eieren (of 3) voor de omelet
- Chinese kool (wokken in scheutje olie tot is geslonken)
- Geraspte kokos (er door heen gooien)
- Peper en zout (op smaak maken)
Jammie jammie. Ik kan zo blij worden van de eenvoud van een gerecht dat zo lekker smaakt. En ik heb meteen geleerd hoe ik het beste “Scrambled Eggs” kan maken. Ook heerlijk om eens tussen de middag bij de lunch te eten op een boterham of Vitalu cracker.
- 4 (volkoren) pitabroodjes
- zak Italiaanse roerbakgroentemix
- evt. aangevuld met 1 of 2 puntpaprika’s
- geraspte belegen kaas
- 5 eieren
- peper en zout (evt. Italiaanse kruiden)
Niels werkt in de buurtmoestuin voor zijn maatschappelijke stage. Laatst kwam hij thuis met – zoals hij ze noemt – “witte taartjes”. Fantastisch, vernieuwend en makkelijk te onthouden. De echte naam? Patisson.
- Witte taartjes (oftewel Patisson)
- 1 liter water (of minder/meer afhankelijk van hoeveelheid witte taartjes)
- ½ liter melk
- Bouillonblokjes
- Verse basilicum
Eventueel serveren met stokbrood o.i.d.
- Bloemkool klein snijden
- Koken, afgieten, wat water bewaren
- Feta door de bloemkool verkruimelen. Pureren met wat kookwater
- Puntpaprika fijn snijden
- Doperwten (diepvries) koken zoals aangegeven op zak
- Beide kleuren toevoegen aan puree
- Kruiden met zout en peper
- Bloemkool
- Puntpaprika
- Doperwten (diepvries)
- Feta
- Zout
- Peper
Caprese salade
- Mini-mozzarella’s
- Verse basilicum
- Romatomaten
- Balsamico cremissimo
- Los er bij: Spinazierondo’s
Wist je dat je broccoli ook rauw kunt eten? De vitaminen blijven hierdoor nog beter behouden. Deze salade is snel klaar en smaakt de tweede dag misschien nog wel lekkerder.
- 2 stronken broccoli (rauw!) – snij zo fijn mogelijk
- 1 appel – in kleine stukjes
- Creme fraiche (200gr) meng met honing als de dressing
- Rozijnen
- Pompoenpitten o.i.d.
- Blokjes belegen kaas
- Selderij – in kleine stukjes