Musical op maat geschreven

Dé Musical van Groep 8 op maat

Dé MUSICAL VAN GROEP 8 op maat geschreven.

Niets is te gek, alles is mogelijk, kom maar op.

Iedere leerling krijgt de kans om de rol van zijn/haar “leven” te spelen. Ik ga in gesprek met de leerlingen over hun ideeën. Wat zien zij voor zich? Wat willen zij? Welke zangliedjes, welke dansliedjes, waar speelt het zich af, wat moet er gebeuren, enz… De leerlingen vullen individueel mijn vragenlijst in, zodat ik nog iets meer persoonlijke informatie krijg.

Zij verzinnen. Zij geven aan. Ik schrijf er een geheel van, met hier en daar eigen aanvulling om het te laten kloppen.

Lang leve de “just dance”-clips op youtube. Zo kunnen de danspassen van de gekozen liedjes geleerd worden. Ook de karaoke-versies van liedjes, maken dat er muziekbegeleiding is van (hedendaagse) liedjes. Er kan ook meegezongen worden met de artiesten van de liedjes voor meer power.

De musical zal ca. anderhalf uur duren met een pauze er in geschreven.

Ik kom 1x voor het schrijven langs in de klas voor een klassengesprek. Ik ontvang per mail een fotolijst van alle leerlingen uit de klas met de ingevulde vragenlijsten. Ik krijg een uitnodiging om naar de avondvoorstelling te komen, waarbij ik hoop dat ik kan komen, natuurlijk!

De kosten van deze op maat geschreven musical zijn €250,- incl. BTW.

Het is altijd weer een uitdaging. Gelukkig beschik ik over een enorme dosis fantasie en enthousiasme. Een Fortnite-spel als basis, maar dan zonder de moord en doodslag, meisjesdingen, politie en boeven of de ruimte in. Het kan allemaal.

De leerlingen krijgen wat ze willen, dus schrijf je panda op, dan schrijf ik een panda in de musical. In “SPACE UP” schreef ik een panda zonder tekst (hij had aangegeven dat hij geen tekst wilde) die meerdere keren over stak als de zgn. ‘Mindf*ck’-gorilla. Daarna ging de panda mee de ruimte in. Dé rol die de groep 8 van het jaar daarna heel grappig vond. Dus een rol hoeft niet “groot” te zijn om te kunnen stralen. Iedere leerling komt aan bod. Ik hou ook van flinke massascènes. Niet te veel gedoe in de coulissen… gewoon allemaal op de vloer.

"Jij zet leerlingen in hun kracht"
"Ik had niet verwacht dat mijn kind zo zou shinen bij de musical. Hij had er eerst geen zin in."
"Vind het zo knap dat je met al die uiteenlopende inbreng zo’n geweldige musical schrijft, super!"
"Prachtig slot van de basisschoolperiode. Herinnering voor het leven aan een fijne tijd."

historie

  • 2018

    Start van de website

  • 2017

    Ingeschreven bij KvK

contact ons

  • Westerwoldestraat 29, 9405GA, Assen, Drenthe, The Netherlands
  • + 31 6 44 25 27 99

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief voor updates